Skip to main content
HOLDING KOMPANIJA NELLY DOO LOZNICA

Nelly - Plemenita priča o čokoladi

Priča kompanije Nelly započinje skromno 1994. godine, kada su Todor Obradović i Mitar Obradović, otac i sin, osnovali firmu i zajedno krenuli putem uspeha. Tada su imali jednog radnika i jednu maloprodajnu prodavnicu. Danas, 2024. godine, kompanija Nelly se razvila i obuhvata trgovačku firmu Mile Prom i Fabriku čokolade Nelly.

Počevši s fabrikom, fokusirali smo se na region sa 300.000 ljudi, proizvodeći tada 8 proizvoda. Sada izvozimo u zemlje kao što su Rusija (X5 sa 22.000 marketa, Špar, Arseni, Verni), Italija, Velika Britanija, Slovačka, Grčka, Estonija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Libija, Makedonija, Rumunija, Belorusija (Eurotorg sa 1.100 marketa), Poljska

U Srbiji, posedujemo svoju distributersku kuću „Nelli distribucija“ gde komercijalisti posećuju kupce, a naši merchandiseri uređuju robu u marketima. Nelly logistika pokriva celu Srbiju. Naši proizvodi koriste najkvalitetnije sirovine na svetu – čokoladu Barry Callebaut, AAK švedsku mast, mleko iz Evropske unije, najkvalitetnije lešnike.

2017. godine smo implementirali vrhunsku i najsavremeniju opremu na svetu, koju smo nabavili od renomiranih proizvođača kao što su SACMI Group (Carlo Montenari i OPM), Biler, Illa Pack, Cavana, Simonato i drugi.

Naša fabrika se prostire na 10.000 m² i opremljena je vrhunskom tehnologijom iz Italije i Nemačke. Posvećeni smo radu na najsavremenijim sistemima sa 100% automatizacije, gde su roboti zaduženi za pakovanje Nelly čokolada u velikim kapacitetima. Ova investicija predstavlja našu posvećenost vrhunskom kvalitetu i efikasnosti u proizvodnji, čineći nas liderima u industriji čokolada.

Posedujemo standarde ISO9001:2015, HACCP,  BRCGS, IFS, HALAL.

Fabrika čokolade Nelly redovno učestvuje na sajmovima u Amsterdamu, Kelnu, Moskvi i Dubaiju gde rezervišemo štand i izlažemo naš proizvodni program.

U 2024. godini, nastavićemo da radimo na digitalizaciji, robotizaciji i modernizaciji.

Saradnja sa državnim organima i lokalnom samoupravom

Nelly ostvaruje uspešnu saradnju sa lokalnom samoupravom i Vladom Republike Srbije.

Našu fabriku su posetili visoki zvaničnici, uključujući predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić, ministra za rad i socijalna pitanja Aleksandra Vulina, ministra privrede Tomislava Momirovića, ruskog ambasadora Aleksandra Vasilejviča Čepurina, kao i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Nagrade i priznanja

Vlasnik čokolade Nelly, Mitar Obradović, nagrađen je različitim priznanjima, uključujući titule:

  • Najveći vizionar u oblasti hrane u Srbiji od Međunarodne svetske organizacije Švajcarske;
  • Najbolji privrednik iz oblasti hrane od Britanskog ambasadora – British American Awards 2016;
  • Najbolji privrednik u svom gradu Loznici 2016. godine;
  • Povelja kapetana Miše Atanasijevića 2017. godine;
  • Međunarodna svetska organizacija za intelektualnu svojinu, najveći broj registrovanih žigova 2019. godine.
European Bisiness Awards

Briga o zaposlenima

Tokom godina, zaposlili smo nove radnike i povećavali plate. Trenutno imamo trista radnika. Redovno organizujemo proslave za radnike sa gostima iz inostranstva, a plata je povećana pet puta od trenutka kada je vlasnik počeo razvoj fabrike.

Radnici dobijaju različite vrste nagrada za 10, 15 i 20 godina rada, najbolji rad u svojim sektorima, a pružamo im i vikende na planinama.

Misjia, vizija i cilj kompanije

U budućnosti, planiramo da radimo na povećanju zadovoljstva zaposlenih kroz veće plate i kontinuirano širenje poslovanja.

Zahvaljujući posvećenom timu na čelu sa vlasnikom kompanije, povećali smo proizvodnju sa 100 tona na 2400 tona godišnje, proširili asortiman sa 8 proizvoda na 150 proizvoda, i prešli iz prodaje u jednom regionu u Srbiji na izvoz u 20 zemalja.

Postigli smo najviše svetske standarde poput IFS i BRC, implementirali automatizaciju i integrisali upotrebu robota za efikasno pakovanje.

Međutim, naša vizija ide dalje – u budućnosti ćemo nastaviti stvarati nove kupce, povećavati obim proizvodnje, angažovati mlade i obrazovane kadrove, te proširiti prisustvo na tržištima Nemačke, Austrije i Švajcarske. Ova predanost inovacijama i rastu odražava našu posvećenost stalnom unapređenju i proširivanju našeg uticaja u konditorskoj industriji.

Verujemo da se veliki uspeh postiže samo velikim radom, posvećenjem i borbenim duhom, a važno je da ceo tim saradnika bude zadovoljan.

Vlasnik ističe svoju vizionarsku ulogu, ali naglašava da bi ostvarenje njegove vizije bilo nemoguće bez posvećenosti i stručnosti njegovog operativnog tima. Ova sinergija između vizionarskih ideja i operativne izvedbe ključna je za uspeh i kontinuirani rast kompanije.

Pratite nas na našem web-sajtu kako biste redovno dobijali sve informacije o najnovijim dešavanjima i novostima iz fabrike čokolade Nelly.